Gloeilampen.be

Een verlichtingsplan voor een thuisgymnastiek uitwerken – 1000Bulbs.com Blog

Een paar jaar geleden hadden we er waarschijnlijk allemaal een, maar die werd zelden gebruikt. Een stoffige oude loopband, een paar roestige dumbbells en misschien zelfs een ThighMaster of wat VHS-trainingstapes die door de kamer verspreid waren. De thuisgymnastiek was niet echt een ding met zoveel fitnessclubs en trainingsgroepen. Maar toen sloeg de pandemie toe. . . clubs sloten en trainingsgroepen werden versplinterd. We moesten allemaal weer thuis sporten, en die donkere, stoffige thuisgymnastiek werd weer in de schijnwerpers geroepen! Ondanks recente heropeningen, kozen velen van ons ervoor om vast te houden aan de veiligheid van onze eigen ruimte. Laten we aan die trainingsruimte werken!

Als je eenmaal de spinnenwebben hebt verwijderd en de fitnessapparatuur hebt klaargemaakt, moet je nadenken over hoe je de ruimte verlicht. Hier spelen zoveel factoren een rol. . . Is er een natuurlijke lichtbron zoals een raam of een dakraam? Sport je voor zonsopgang of na zonsondergang? Ben je een energieke HIIT-liefhebber of een meditatieve yogi? Elk van deze bepalingen kan uw verlichtingskeuzes sterk beïnvloeden.

Als je thuisgymnastiek een raam of een dakraam heeft en je overdag traint, is dit misschien al het licht dat je nodig hebt. Natuurlijk daglicht wordt als stimulerend beschouwd en kan u helpen door die push-ups in de middag heen te komen. Er zijn echter situaties waarin u te veel natuurlijk licht door dat raam kunt laten stromen, waardoor een ongewenste zonnestraal op uw halterbank ontstaat of een vervelende schittering op uw Peloton-scherm wordt veroorzaakt. Het kan dus zijn dat u nog steeds moet nadenken over aanvullende verlichting als u de jaloezieën moet verkleinen naar de buitenlucht. En natuurlijk, als je voor zonsopgang of na zonsondergang traint, zullen vensters niet helpen.

Naast de natuurlijke lichtbeperking van trainingssessies in de vroege ochtend of later op de avond, is de ruimte waar velen van ons onze thuisgymnastiek hebben verbannen, vaak de garage of kelder – helemaal geen natuurlijk licht. Het is essentieel om ervoor te zorgen dat deze ruimtes voldoende verlicht zijn voor veiligheid en comfort. Met lagere plafonds en donkere hoeken, voldoende ingebouwde verlichting of LED downlights zijn geweldige keuzes. Die armaturen zorgen niet alleen voor voldoende en gelijkmatige verlichting, maar er is ook geen risico dat je tijdens een enthousiaste aerobicsessie tegen een hangend armatuur aanstoot!

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Gloeilampen.be
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart