Gloeilampen.be

Wat zijn PMMA-lenzen? — 1000Bulbs.com Blog

Wat is PMMA?

Dus, wat is polymethylmethacrylaat? PMMA is een type thermoplast dat voor het eerst werd ontdekt in het VK in de jaren dertig van de vorige eeuw en werd gebrandmerkt als perspex. Gelijkaardige merken volgden al snel, waaronder plexiglas en Lucite, en PMMA begon commercieel te worden gebruikt in 1936. PMMA kreeg meer bekendheid tijdens de Tweede Wereldoorlog toen het werd gebruikt voor voorruiten van vliegtuigen en onderzeese periscopen. Tegenwoordig ben je misschien het meest bekend met het feit dat het acryl wordt genoemd. PMMA wordt gebruikt in een breed scala aan producten, waaronder brillenglazen, veiligheidsbarrières, kijkpoorten en (natuurlijk) lenzen voor lichtarmaturen.

Functies

Dus nu je weet wat PMMA is, vraag je je waarschijnlijk af wat het zo populair maakt. PMMA heeft een aantal belangrijke kenmerken die het onderscheidt van andere materialen. Een van de belangrijkste kenmerken is dat PMMA na verloop van tijd niet verkleurt. Bij oudere armaturen is het gebruikelijk dat de lens geel wordt door ouderdom en blootstelling aan UV-licht, wat leidt tot herhaalde oproepen tot vervanging. Door zijn chemische samenstelling vergeelt PMMA echter niet en heeft het een hoge UV-tolerantie. Dit betekent dat de lens er als nieuw uit zal zien, zelfs als hij al jaren op zijn plaats zit.

Een ander belangrijk kenmerk van PMMA zijn de mogelijkheden om verblinding te verminderen. PMMA verspreidt het licht gelijkmatig en biedt een van de beste verblindingsreducties in de branche. Dit is vooral handig voor klaslokalen, ziekenhuizen en kantoren waar verblinding problemen kan veroorzaken. PMMA is ook slag- en breukvast. Dit maakt het een populaire keuze voor gebruik in magazijnen, laadperrons en andere vergelijkbare locaties waar verlichtingsarmaturen kunnen worden geslagen. Het is gemakkelijk bestand tegen stoten en stoten en zal niet in honderden stukken uiteenvallen zoals glas als het breekt.

1000Bulbs heeft een breed assortiment armaturen met PMMA-lenzen, waaronder: onder kastverlichtingtroffers, en strip verlichtingsarmaturen. Voor hulp bij het vinden van de juiste armatuur voor uw toepassing, bel 1-800-624-4488 om met een van onze verlichtingsexperts te spreken.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Gloeilampen.be
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart