Bolglas nodig? — 1000Bulbs.com Blog

Werken gloeilampen zonder glas? Het is een interessante vraag vanuit het publiek. Het antwoord en de uitleg zijn afhankelijk van het type gloeilamp dat u analyseert.

Als we het hebben over een traditionele gloeilamp, is het antwoord een volmondig NEE! De glazen omhulling (lamp of bol) is een integraal onderdeel van het ontwerp en cruciaal voor de functie van een gloeilamp: het leveren van licht! Zoals we eerder dit jaar in een blog hebben geleerd, is licht van een gloeilamp het bijproduct van het laten lopen van elektrische stroom door een gloeidraad, die deze verhit totdat hij gloeit. De glazen behuizing zorgt voor de afgesloten vacuümomgeving die nodig is om de gloeidraad voor een langere periode te laten gloeien. Het voorkomt dat zuurstof in de lucht de hete gloeidraad bereikt. Zonder de glazen bol zou de gloeidraad binnen enkele ogenblikken oververhit raken en oxideren. Glas is het enige materiaal dat de intense hitte kan weerstaan ​​die nodig is om een ​​gloeilamp te laten werken. En we weten allemaal hoe kwetsbaar glas is. . . een barst of breuk van welke aard dan ook maakt de lamp onbruikbaar.

Op dezelfde manier kan het glas van een fluorescerende lamp, of buis, spiraalvormig of decoratief compactof plug-in compact, is ook niet onderhandelbaar. Het is van vitaal belang voor de werking van de lamp, niet alleen omdat het de gassen en dampen vasthoudt die de elektrische stroom geleiden om onzichtbaar ultraviolet licht te creëren, maar ook omdat het is bedekt met een fotoluminescente verf die wordt geactiveerd door de gasinteractie en de ultraviolet licht in zichtbaar licht, oftewel de kenmerkende koele gloed van fluorescentielampen. Dus nogmaals, als het glas wordt aangetast, werkt de lamp niet meer.

creditSource link

Gloeilampen
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart