Vergroot uw kennis over dimmers — 1000Bulbs.com Blog

We krijgen veel vragen van klanten over dimmers. Soms zijn ze op zoek naar een specifiek model om te gebruiken met een lamp of armatuur. Vaker wel dan niet hebben ze echter iets dat alleen een type dimmer geeft en geen echt modelnummer. Dit kan erg verwarrend zijn, vooral als je niet op de hoogte bent van de verschillende soorten dimmers of hoe ze heten. In dit bericht zullen we kijken naar de verschillende soorten dimmers.

Hoe dimmers werken

Voordat je in de verschillende soorten dimmers springt, moet je eerst de basisprincipes van hoe dimmers werken ingetogen zijn. In de eenvoudigste bewoordingen passen dimmers aan hoe energie door een lamp stroomt. Om specifieker te zijn, richten ze zich op de spanning terwijl deze in een golf door de lamp reist. Om de lichtopbrengst te dimmen, stellen dimmers deze golf snel en met hoge snelheid bij. Dit hakt in wezen de golf af, waardoor de spanning wordt verlaagd en de lamp wordt gedimd. Hoe de golf wordt gehakt, bepaalt het type dimmer.

TRIAC-dimmen

Laten we nu eens kijken naar de verschillende dimmertypes. Het meest voorkomende type dimmer is een TRIAC. Deze standaard 120 volt dimmers bestaan ​​al heel lang en worden veelal in woningen toegepast. Als je de naam niet herkent, is dat oké. Deze dimmers hebben verschillende andere namen, met als meest voorkomende: voorwaartse fase. Andere veel voorkomende namen zijn voorsprong en magnetische laagspanning (MLV).

TRIAC dimmers zoals de Lutron DVCL-253P en Leviton DDMX1-BLZ werk door het voorwaartse deel van de spanningsgolf aan te passen, vandaar de naam voorwaartse fase. Deze dimmers werken het beste met ohmse belastingen zoals gloeilampen en halogenen en kunnen worden gebruikt met sommige LED-lampen (indien compatibel). Als u niet zeker weet of de dimmer waar u naar kijkt een TRIAC-dimmer is, controleer dan het belastingstype dat deze kan dragen. Als het gloeilampen, halogeen- en led-lampen gebruikt, is het hoogstwaarschijnlijk een TRIAC-dimmer.

creditSource link

Gloeilampen
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart